Seznam del velikega mojstra

Miki Muster je v Sloveniji zagotovo najbolj znan in najbolj bran slovenski avtor stripov. Njegove zgodbe o dogodivščinah Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika so nesmrtne in Slovenci smo jih že davno vzeli za svoje. Kljub temu pa Miki pravi, da je v prvi vrsti animator in kot takega ga poznajo v tujini, kjer je dolga leta z izjemno hitrostjo ustvarjal risane filme.

Njegov opus je skoraj neverjeten. Ustvaril je krepko čez 5.000 tabel stripa in risanega filma v skupnem trajanju deset ur. Pri tem pa je potrebno upoštevati, da je Miki vedno vse delal sam: od scenarija in animacije do kopiranja in slikanja ozadij. Drugim je prepustil le snemanje in barvanje. Delal je tudi po šestnajst ur dnevno. Risal je, ko je šel na morje in ko je v hribih smučal. Dopust je bil nenehno v znamenju rokov in skrbi, da izdelek prispe pravočasno v redakcijo.

Vse kar je Miki so sedaj ustvaril je zelo težko popisati v pregleden seznam. V grobem pa lahko njegovo delo razdelimo na animirani film, ilustracije slikanic in stripe.

Vsekakor spodnji seznam nikakor ni popoln in ga vseskozi dopolnjujem. Že vnaprej se zahvaljujem vsem, ki ste ga in ga še boste pomagali soustvarjati.